Forbered dig på efterveer, der er efter fødslen | Efterveer
19194
post-template-default,single,single-post,postid-19194,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Efterveer kommer efter fødslen

Efterveer

Efterveer kommer efter fødslen

Inden man føder første gang, så kan man oftest godt tro, at man efter fødslen har det, som man havde inden graviditet. Sådan er det dog desværre ikke, og derfor skal der gøres op med idealet om, at man hverken får efterveer eller har strækmærker.

Livet efter fødslen

Som nævnt er alt ikke altid, som det lyder til at være, når snakken går på det at være gravid og føde. Man skal huske at tænke på, at ens krop har været gennem en hård process, hvor den har båret på et barn i 9 måneder. Dette er den ikke vant til, selvom den er i stand til at gøre det.

Noget af det man skal være klar på, når man lige har født, er noget som hedder efterveer. Her vil du opleve, at du har veer, selvom du har født. Det kan lyde meget underligt, men er helt normalt for alle, når de føder. Efterveer er noget, som man får, fordi kroppen bløder. Dette skyldes, at livmoderen hvor dit barn lå i, ikke længere sidder fast. Der hvor den sad fast, vil der være en blødning i de første 1-2 dage, hvilket skabe sammentrækninger, som skal være med til at stoppe blødning. Det er disse sammentrækninger, som kaldes for efterveer. Dette vil du få uanset om du laver en normal fødsels, eller du ender med at få lavet et kejsersnit. Dermed er det altså en ting, som du ikke kan undgå at mærke på egen krop.

Efterveer

Efterveer stopper hurtigt

Som nævnt kan du ikke slippe for dine efterveer, hvis du eksempelvis får lavet et kejsersnit. Dog kan jeg trøste dig med, at du ikke vil have efterveer særlig længe. Dit krop vil hurtigst muligt stoppe den blødning, som er i din livmoder og dermed også stoppe efterveerne.

Når du ammer vil du mærke, at din livmoder trækker sig sammen, og derfor kan det være en god ide at tage smertestilende. Dette er ikke noget, som vil påvirke din brystmælk og dermed ikke dit barn. Så du kan roligt tage smertestillende da en efterve kan gøre meget ondt. Dette vil også kun være ca. 1-2 dage du skal gøre det, så det er ikke noget, som du skal gå og frygte i den periode, hvor du er gravid.

No Comments

Post A Comment