Sådan passer du på din hunds trivsel

0
808

Når du får en hund derhjemme, så skal den have det godt – selvfølgelig. Men hvordan sørger du for det bedst muligt? Du har sikkert allerede læst alverdens bøger og snakket med andre hundeejere, så du er så forberedt, som du kan blive. I denne artikel giver vi dig nogle råd til,  hvordan du sikrer, at din hund har det bedst. Nedenstående er blot vejledende. 

Læg mærke til dens adfærd

Altid hold øje med din hunds adfærd. Er der noget, som er anderledes end det plejer? Og hvor længe har det foregået? Hunde kan også have dage, hvor de er off, ligesom os mennesker.

Derfor behøver du ikke nødvendigvis at være bekymret, hvis din hund begynder at sove lidt ekstra eller ikke spiser en enkelt dag. Det kan også være, at din hund begynder at spise græs. Hvorfor spiser hunde græs? Det kan nemlig skyldes, at de har det dårligt og dermed prøver at fremprovokere, at de skal kaste op. 

Så er det noget, der fortsætter, så bør du undersøge, hvad grunden kan være og evt. tage til dyrlægen og få rådgivning 

Får den det rigtige foder

En anden ting, der også spiller en stor rolle for din hund, er, om den får det rette foder. Passer foderet med din hunds energibehov og den næring, den har brug for? Får den for lidt, så daler dens velvære og den bliver for tynd. Får den for meget, så bliver den overvægtig og det kan også mindske dens velvære. Så det rette hundefoder er alfa omega, når det kommer til en sund hund. 

Gå dagligt ture

Dine daglige ture med hunden er også vigtige. Det er det både for det fysiske, som sørger for, at din hund få motioneret og forbliver aktiv. Men det er også vigtigt for stimuleringen af din hund, da den kan få lov at snuse rundt og dermed blive mentalt stimuleret. Noget af det, der gør en hund allermest træt, er nemlig at bruge dens næse. 

Sørg for, at den bliver aktiveret

Som nævnt i ovenstående afsnit, så skal din hund aktiveres. For nogle sker der via gåturene, hvor din hund får lov at snuse, men for andre skal der mere til. Her kan din hund aktiveres ved hjælp af træning, brug af aktivitetsspil og andre ting, der gør, at din hund skal tænke lidt ekstra for at få løst opgaven. Det er godt for din hund!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here